4 manieren stoppen roken
Gezondheid

4 manieren om te stoppen met roken

Iedereen die regelmatig rookt, weet waarschijnlijk wel hoe moeilijk het is om te stoppen met roken. Waarschijnlijk heb je al verschillende pogingen gedaan waarbij je steeds een periode even gestopt was en daarna toch weer begon. Welke manieren heb je eigenlijk als je wilt stoppen met roken? Wij zetten het voor je op een rij.

Cold Turkey

Cold turkey is een Amerikaanse uitdrukking die aangeeft dat je zonder hulp ergens mee stopt. Dat kan met roken zijn, maar bijvoorbeeld ook met andere vormen van verslavingen zoals alcohol en/of drugs. Van de een op de andere dag besluit je om te stoppen. Hiervoor is natuurlijk een grote dosis wilskracht en discipline voor nodig. Daarom kiezen de meeste mensen er voor om toch met hulp te stoppen met roken.

Nicotinepleisters

De nicotinepleister is misschien wel de bekendste manier om te stoppen met roken. Deze pleisters zijn verkrijgbaarst verschillende hoeveelheden nicotine en door langzaam af te bouwen met de hoeveelheid nicotine wordt de zucht steeds minder. Nicotinepleisters kun je gewoon bij de drogist kopen, en draag je de hele dag door.

E-sigaret

Ook de e-sigaret wordt door veel mensen gebruikt als ze willen gaan stoppen met roken. Dit wordt ook wel vapen genoemd. Een groot voordeel van de e-sigaret is dat je de hoeveelheid nicotine die je rookt zelf kunt bepalen. Op die manier kun je de nicotine steeds verder afbouwen. Uiteindelijk rook je dan alleen nog e-liquid zonder nicotine waardoor je lichaam al is afgekickt en je alleen nog maar de gewoonte van de sigaret hoeft los te laten.

Hypnose

Een trend van de laatste jaren is het stoppen met roken door middel van hypnose. Hypnose helpt je om patronen die je hebt opgebouwd in je onderbewust te doorbreken en nieuwe patronen te creëren. Na een aantal sessies grijp je dus bij stress of tijdens het uitgaan niet meer automatisch naar een sigaret, maar vind je het zelfs waarschijnlijk vies als je alleen al sigarettenrook ruikt.

Genoeg mogelijkheden dus om te stoppen met roken. Mocht het niet meteen lukken, geen zorgen, je kunt altijd voor een andere optie kiezen.

 

 

Reacties uitgeschakeld voor 4 manieren om te stoppen met roken