Gehoortest online aanvragen
Gezondheid

Gezond omgaan met je oren, vraag een gehoortest online aan

Het kan zijn dat je al even denkt dat je minder goed hoort. Dit is je opgevallen door onlangs naar een familiefeestje te gaan. Dan kan je een online gehoortest doen. Het fijne is dat je dit gewoon thuis achter je computer kan doen. Het is dus ook minder beschamend want sommige mensen hebben toch ook angst om hiervoor naar een testcentrum bij je in de buurt te gaan.

Hoe begin je aan zo een gehoortest online?

Een eerste vereiste is vooral durven de website op te zoeken waar je dit kan testen. Er zijn tal van sites die dit aanbieden. Aan jouw de keuze. Vooraleer je start, moet je een korte vragenlijst invullen. Dit is standaard en noodzakelijk om de juiste informatie te verkrijgen van de personen die zich willen laten controleren. Zo een gehoortest online wordt meestal aangeraden dit met eigen koptelefoon te doen. De ingebouwde luidsprekers op je computer voldoen niet en geven een vertekend beeld. Het gaat per slot van rekening toch over je oren. Dit online onderzoek kan je geen duidelijke diagnose geven. Het kan eventueel wel helpen om op deze manier te weten te komen of je al dan niet een oorspecialist zou moeten opzoeken. De test neemt maar 5 minuutjes in beslag. Dat is niet lang. Wat is 5 minuten in een mensenleven?

Soorten gehoorverlies

Er zijn verschillende soorten gehoorverlies. Daarvan zijn er 2 belangrijke. Het eerste noemt men het geledingsverlies, dit heeft alles met het uitwendig of middenoor te maken. Bij het tweede spreekt men van perceptiedoofheid, dit heeft dus met problemen in het binnenoor te maken. Als je vaak een fluitend geluid hebt in je oor of oorsuizen, dan is het vanzelfsprekend dat je op medische controle gaat. Deze vorm komt ook vaak voor en noemt tinnitus. Acute tinnitus vraagt om een snelle behandeling. Deze aandoening is dus een schade aan het binnenoor, meer bepaald de gehoorzenuw die aangetast is.

Zo zie je maar dat je oren regelmatig online laten testen van groot belang is. Je zou dit best 1 keer per jaar doen. Dat geeft een zekerheid en het is gratis. Waarom zou je het niet doen? Het gaat om je gezondheid.

Reacties uitgeschakeld voor Gezond omgaan met je oren, vraag een gehoortest online aan